ColinevdBelt.reismee.nl

Being important is nice, being nice is more important!

Ghana is nice, we are nice..

Dat EN 'you are my best friend' heb ik nu al heeeeel vaak gehoord.

Oburoni's (je zegt Obruni) zijn erg geliefd, zo blijkt.. Het onthaal, de vriendelijkheid, de behulpzaamheid.. Echt helemaal top!

Dacht aan hoe dat zou zijn, voor Ghanezen, om naar ons land te reizen. Vreselijk zou dat zijn voor hen. In een vreemd land waar alles geregeld wordt met bordjes en handleidingen, ipv door en voor mensen..

Stiekem miste ik die bordjes en handleidingen gisteren wel een beetje. Maar ik ben er gekomen :)

In Londen was, zoals je eerder kon lezen, ernstig veel stress.. Vliegtuig delayed, 45 minuten vertraging. Vervolgens een ENORM vliegveld, waar geen einde aan lijkt te komen. Arrival in terminal 5, departure in terminal 5.. Could it be easier? YES! Men.. Een trein om van A naar C te komen? Haha, wat een avontuur. Maar een kwartier voor boarding stond ik op de juiste plek..

Het vliegtuig vertrok ook nog, en op tijd, wat een enorm wonder scheen te zijn. Eerder die dag had Heathrow de boel dichtgegooid, ontving geen vliegtuigen en er vloog niets weg, door het extreme weer..

Uiteindelijk kwam ik rond 11 uur in de kamer waar ik zou mogen slapen, de komende vijf nachten.. Een kamer met 3 stapelbedden, en 2 lage bedden, die vanzelfsprekend al bezet waren. Coline mocht bovenin het stapelbed ONDER de airco, wat niet heel erg verkeerd is gezien de temperaturen hier in Accra.. Heerlijk geslapen!

Om 7 uur ontbijt: prima te doen. Vervolgens zouden we om 8 uur SHARP weggaan. ' I'm always on time, don't you worry about that!' Okeee!! Dus wij staan daar, natuurlijk op tijd. En wat denk je? Hij stond er ook, op tijd!

Maar de gids niet. Helaas ;) Dus we moesten toch wel wachten, tot kwart voor 9. Vervolgens meer wachten, @ Syto.. En daar wat introlessen gehad. Interesting! Over het gebruik van de linkerhand (verboden), woorden als ' crazy, dirty en bad' en een les in afdingen. Heel nuttig allemaal.

Om 10 uur zouden we naar het strand gaan, maar we waren pas rond half 12 klaar. ' The busdriver will be there soon' . OKE. Die kwam dus rond 2 uur.. Heel fijn..

Simkaart opgehaald voor 1 cedi (0,50 cent) en 20 cedi opgewaardeerd. volgens hem ' Enough for a lifetime of texting and calling' dus dat moet genoeg zijn denk ik;)(als het nummer wilt moet je Kaspervriendje ff vragen)..

Daarna to the beach, where we ate Ghanese food. Dus gebakken banaan, met enorm hete bonen en gebakken rijst. Heerlijk.. Echter, wel wat laat. Onze lunch vond namelijk plaats om kwart voor 4. Ff op een houtje bijten dus: van 7 tot kwart voor 4 niets eten. Ach, heb nog wel reserves!

Een paar dingen die mij opgevallen zijn? voor de geinteresseerden onder jullie? ;)

- naast de weg zijn goten van 20 cm breed en 30 cm diep.. Ik denk dat hier roosters overheen zouden moeten, maar nu zijn het gewoon enorm grote gaten waar volgens mij heus niet iedereen altijd om heen kan rijden.

- autorijden is sowieso ernstig breathtaking. Gewoon naar de zijkant kijken, en niet rechtdoor OF je bemoeien met de driver want.. Pfffieuwww!

- Overal wordt vanalles verkocht. Watermannetjes en vrouwtjes, zonnebrilverkopers, kleding, tassen enz enz.. En ALLES wordt op het hoofd gedragen. Funny, ik dacht echt dat dat van vroegr zou zijn maar nee hoor. Echt super knap! Doek ze niet na.

- Ze proberen allemaal geld te verdienen door iets te verkopen. IEDEREEN verkoopt iets. en IEDEREEN wil dat ook aan JOU verkopen. Dus stap je de bus uit, gelijk tien verkopers om je heen. Aanraken.. :) Aandacht alom:P

- Ik hem me ook al iets laten aansmeren. OKE< sorry (Kasper :P), maar ik vond het armbandje zo tof! Hij koste 8 cedi, heb er 5 voor betaald. 2,5 euro dus, moet kunnen. NEE, niet van het geld dat ik opgehaald heb.

Speaking of which:

- geen andere volunteer heeft geld op gehaald. Ze schrokken zelfs een beetje van de 5500 euro die ik zou kunnen uitgeven in Ghana! :) Ik hoop echt dat ik er veel goed mee mag doen. nogmaals, bedankt!

- Het boek dat ik gekregen heb is enorm tof. Echt enorm tof. Thnx again everybody, and especially Ilse en Gernanda!! :D

In dit hostel, Pink hostel te Accra, is internet vrij toegankelijk :) Dus, als jullie het leuk vinden zal ik nog eens iets typen!!

Bedankt voor jullie reacties op mijn vorige verhaal (welke m'n mamsie getypt heeft).

Tot snel!

Coline

Jesse

Hee Coline! Wat een leuk verhaal zeg! Ik hoop dat je het daar naar je zin hebt en dat je veel kan doen voor de bevolking daar.. ik hou je wel in de gaten via die blog :) Good luck x Jesse

Gernanda

Jeuj! Eerste verhaal! Klinkt nu al als één avontuur! Gelukkig gaat het goed, moet je eerlijk zeggen dat ik wel een beetje bezorgd was toen je in je uppie richting de gate ging! Maar je redt je wel hè daar! Leuk om te lezen wat je al na één dag hebt meegemaakt. Er zullen vast nog veel meer gekke verhalen bij komen ;) Super leuk om te lezen! Enjoy! Denk aan je!

Aukje

Met op de achtergrond een Ghanees muziekje heb ik genoten van je verhaal. Leuk om je eerste ervaring te lezen! En je bedoelt vast een armbandje met je Ghaneese naam! Haha zoooo herkenbaar!! Het is ook inderdaad echt tof dat je zoveel hebt opgehaald! Super!

Lucia

Hey Co, goed om te horen dat je veilig bent aangekomen en dat je zo enthousiast bent! Stiekem wel een beetje jaloers hoor...
Blijf vooral verhalen typen want superleuk om te lezen! Have fun en succes!

Ester

Hee Co, mooi dat de heenreis zo goed is verlopen, helemaal na de verhalen over al die vluchten die niet meer gingen:S Volgens mij heb je in 1 dag al heel wat meegemaakt, super leuk. Geniet er van en ik blijf je volgen! Xx

kasper

Skattie...... tof verhaal hoor. wel wat spijtig dat mevrouw haar shoppingsdrift zelfs in Afrika nog niet onder controle heeft (geintie)

Vooral ook veel foto's maken want daar ben ik toch wel nieuwsgierig naar. En idd goed dat je nu al zoveel te vertellen hebt. Lijkt er nog niet erg op dat ik me hier zorgen hoef te maken.

Succes!!!

Ilse

Yeaaaaahhh daar is ze wel!... onze Oburoni:P Check!! Echt leuk om te lezen allemaal! en dan ben je er nog maar een dag! Ben zooo benieuwd naar wat je allemaal nog meer gaat meemaken! Je krijgt iig aandacht genoeg daaro hihi..Liefsss

Opa en Oma

Coline wat een verhaal al. Je zou denken dat je daar al
weken was. Je had wel een anderen lunch als thuis he?
Hete bonen en gebakken banaan en rijst. Ik weet niet wat ik me daarbij moet voorstellen. Maar de reis is toch goed gegaan gelukkig. We zijn Apetrots op je.
We wachten al met smart op je volgende verhalen.
We zijn in gedachten heel vaak bij je.

Marieke

Hey Coline. Leuk verhaal, je schrijft het op een erg leuke manier. Wordt je niet gillend gek van die verkopers?! Ik ga je blog volgen hoor!

Aniek

YEAH. ik lees dit terwijl ik keihard aan de study moet... maar jouw verhaal is offcourse veel belangrijker! ik heb je trouwens nog geprobeert te sms'en met je nieuwe nummer maar heb geen btg... dat word opwaarderen! :)
ik hoor nog wel wat van je :D
xx

Martijn

Hey coline! Ten eerste goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen:) En het blijft zeer vermakelijk om je verhalen te lezen. Hoop dat je de mogelijkheid krijgt om ons nog van veel meer van jou leuke verhaaltjes te voorzien. Nogmaals heel veel plezier en geniet ervan!!!

Sabrina

Supertof verhaal Co!! Ik verwacht in het volgende verhaal meer leuke raar maar waar dingen, haha! (: Dat je na 1 dag al zoveel kunt vertellen is alleen maar goed nieuws toch? :D
Waiting for the next story...!

Renate

Hey Co!
Wat een leuk verhaal! Je schrijft erg makkelijk waardoor het erg leuk is om te lezen! Veel herkenbare dingen die ik in Kenia heb gezien, dus kan me een beetje voorstellen wat ik voor me moet zien maar wacht ook idd met smart naar de fotos!! Fijn dat je deze hele week nog internet hebt en wat mij betreft lees ik gauw weer een verhaal!
Hier worden er allerlei tochten georganiseerd, morgen de belterwiedentocht, het vriest hier snachts nog steeds rond de -12 brrr...heb jij nu gelukkig geen "last" van :D
Tot sms of je volgende bericht ;)
Xx

Judith

Heej,
Leuk om een verhaal van je te lezen en goed te horen dat alles goed gaat! Geniet ervan!

Ellen

Hoi Coline!
Wat gaaf om dit te lezen en zo herkenbaar!
waarschijnlijk ben jij nu al 1 of 2keer bij nabari geweest.. jaloers! maar wat heb je veel geld opgehaald, super goed man!
Ik zal je blijven volgen want be nerg benieuwd hoe je het gaat hebben.

Auntie

Nee, dit is het enigste woord engels wat je van mij zult krijgen meissie.
Ik heb de hele zaterdagavond en zondag buikpijn gehad. Toch een beetje de zenuwen. Gelukkig ving ik her en der op dat je in ieder geval in Londen was aangekomen en de volgende morgen hoorde ik van je zussies dat je gelukkig heelhuids in Accra was aangekomen. Geniet ervan, laat vaak wat van je horen en..... je mag ons best een beetje missen hoor, dat doen wij jou zeker.
xxxx

Geanne

TOPPER! :)

Jetty

Erg leuk verhaal Coline! En ook erg fijn dat de reis zo goed verlopen is. Dat zag ik allemaal niet zo zitten, mooi dat het allemaal goed gekomen.
Veel plezier gewenst deze week. En voor de komende tijd: succes met het geld uitgeven! (die 5500 euro dan)
Liefs Roelof en Jetty

Roelien

Gallo Cooo!
Wat een belevenissen al! Hoe staat het met de muggies? Volop smeren met deet, of valt het mee? En wrrrom mag je je linkerhand niet gebruiken?
Trouwens respect dat je in die korte tijd hebt weten over te stappen op London Heathrow! OKE! Haha..
Pas goed op jezelf en veel plezier!
Liefs!

marrie klaver

hoi coline, wat leuk dat we op deze manier je belevenissen daar kunnen volgen. ook oma heeft me al wat laten lezen. een hele fijne tijd daar . geniet er van doei

Belinda

Hey Co,, E ten sen?

Leuk leuk. Ik kon je site nog niet vinden, maar ik heb het gevonden. Erg leuk om allemaal te lezen en natuurlijk erg herkenbaar;)
Veel plezier daar. Ook ik ben benieuwd naar je verdere verhalen en foto's.
Groetjes