Please don't urinate here
Weer zoiets waar ik toch wel een beetje van opkeek ;) Do not urinate here. Uhh, oke? Het staat op veel muren, bij markten enz.. Nou oke, aan die regel kan ik me wel houden hoor :P
Vanochtend zijn we weer rond zeven uur opgestaan om vervolgens wederom van een simpel doch goed ontbijtje te genieten. Brood, met boter. En stukjes ananas, welke btw wit zijn hier, heel vreemd.. Maar alsnog heel lekker! Ananassapje erbij, en ready to go.
We mochten (uh, moesten?) zelf met de TroTro reisen.. Ohoh-momentje? Yes indeed! TroTro's zijn dus die bussen die vaak oud en rammelig zijn en waarin lots of people zitten opgepropt. Ze rijden heel vaak, snel en bijna overal in Accra EN ze zijn erg goedkoop! Voor een ritje van ons hostel naar het syto kantoor (waar we info krijgen enz) betalen we 40 cedi pesos (of hoe je het schrijft) dus dat ik zo'n 20 eurocent.. Prima prijs voor redelijk goed, but dangerous, vervoer. Maar, we hebben het allemaal overleefd :)
Vandaag kregen we vooral veel informatie om te verwerken. Eerst de ' volunteers code of conduct' van mr. Kingsley (there is one man you can always go to, he is your brother, sister, mother, father. He will always take care of you. That man is me!) en daarna een lesje Twi van Charlotte, onze grootste fan (you are my angels!).
Heel fijn btw, Twi leren. EN het is extremely difficult EN de taal wordt eigenlijk niet gesproken in het noorden van Ghana. Duss.. Het noorden van Ghana is wel vaker in de picture geweest vandaag moet ik zeggen. De twee meest gevaarlijke steden zijn in het noorden, vlakbij Tamalee. De meest gevaarlijke wateren en meest gevaarlijke ziekten die voortkomen uit slecht water zijn OOK in het noorden en, wat was er nou nog meer? Well.. Maybe I'll get to that later!
Tevens heb ik geleerd dat ik erg speciaal ben. Tenminste, volgens mr. Kingsley. Ik ben geboren op donderdag, dus ik heet Asusu jaa en dat betekent dat ik getrouwd ben met God. :) Dat is vast postief!
Behalve dat ben ik nog een keer speciaal genoemd. Ik was nog niet binnen of the general manager vroeg naar 'collin? Collinee? corien? Someone? Who is collin?' Uh, that would ben me? Well, nice to meet you!! Are you allright here? you're with travelactive aren't you? Uhh, yes I am, and I'm fine! Well, you'll get special treatment. Don't worry, you will be fine'
Daarna niets meer van gehoord :s Strange..
Misschien is het omdat ik veel geld meeneem oid? Jullie geld? (!!) Hmm..
Vanmiddag zouden we een citytour doen, eigenlijk vanochtend al maar wonder boven wonder hebben we dat niet gered! Dus, ff iets later dan maar. Waar is de chauffeur? Oh, he will be right here. Oke, dan gaan we wat eten. Nee nee, niet gaan eten, hij komt zo? Yeah right.. En idd,
hij was er pas om 2 uur!! En om half 3 zijn we vertrokken..
Maar het was leuk, leerzaam.. interesting! We bezochten een markt, waar ik helaas geen foto's mocht maken. Daar ben ik wel achter gekomen zeg. Ik had 't ding nog niet uit mijn tas of allemal vrouwen begonnen te schreeuwen, zwaaien, rennen enz.. SORRY!
DON'T MAKE PICTURES! DON'T YOU DO THAT!! DON'T
Sorry. Dat mag dus niet, helaas voor jullie want het was een hele belevenis. Vis, kruiden, fruit, rare dingen, zeeppoeier, alles door en bij elkaar, stinks like... en erg druk!!
Maar helaas, geen foto's dus :(
Nu zijn we dus weer int hostel, en straks lekker eten (i hope, but the food is nice so..)
THANK YOU, voor de reacties!!
Xx
Wat weer een verhaal zeg. En dat nog maar op de tweede dag! Waarom mocht je geen foto's maken?
Geldt dat voor heel Ghana?
Mooi op tijd 's morgens dus. 7 uur. Echt wat voor jou als ochtendmens, ahum.
Doe je kalm aan en dus maar niet naar die gevaarlijke steden bij Tamalee dacht ik zo.
Groetjes van de vastebelt
Tjah jij bent ook zo'n wildplasser dus ik kan wel begrijpen dat ze dat overal neerzetten dat dat NIET mag Co!
Ze hebben liever niet dat je foto's maakt omdat je dan in NL (en andere landen natuurlijk) die foto's gaat laten zien en erbij zegt 'how poor and sad we are, and we're not!'. Ze worden echt heel boos, dus ik probeer het ook
maar niet weer ;)
nice story darling,
Fijn dat jij tenminste naar het noorden mag. uche uche.
Denk wel dat jij hier een geduldig mens van wordt. Nog geduldiger dan dat je al was.
kusssss
Ey Co,
Goed om te lezen dat je goed aangekomen bent en al druk met de inburgering bent begonnen!! ghanese cultuur is dus nog even wennen, haha.Plasjes dus even ophouden, hahaha. Have fun daar!
Ik mis de vind-ik-leuk-knop op deze reismee. Gevaarlijker in het noorden? Hmm gek! Zeg maar niet tegen de mensen daar dat je zoveel geld mee hebt dan he:)
Ik wacht geduldig op je volgende leuke verslag.
Hey Coline,
Wat heb je al veel beleefd daar zeg! Leuk om te lezen wat je allemaal doet en volgens mij ga je het wel redden daar in het verre Afrika.
Nog veel succes en plezier gewenst.
groetjes Wieke
Coline wat een verhaal zeg, wel veel engels, maar tot nu toe kom ik er uit. Je staat nog wel eens versteld neem ik aan? Ga zo door en gnieten niet vergeten.
Gister ook geprobeerd te reageren, maar was helaas mislukt. Deze gaat vast beter. Groetjes van de gracht.
heb al zo vaak gezegt dat ik niet van seikers hou, dus zij daar ook niet dat is positief.
Allen: vind ik leuk! Morgen reis ik naar Tamalee, als het goed is is daar internet dus.. als ik op tijd ben plaats ik dan nog eens een verhaal:)
Misschien dat ik vanavond nog wat foto's kan uploaden, I do hope so!
En, op dat engels zal ik letten mensen, SORRY!
Men spreekt hier nou eenmaal veel Engels dus..
De eerste foto's staan erop! Leuk om te zien waar je terecht bent gekomen. Succes met alles! Dikke kus
Hallo Coline. Leuke aanhef, doet me denken aan een vakantie,met opa en oma. Stond er een bordje tussen de bloemen, met erop Don,t cut the flowers,waarop oma aan Drikus vroeg wat dat betekende en Drikus zei dat ze niet tussen de bloemen mocht plassen,hi,hi.
Blijf je verhalen volgen,en heel veel Fun daar.
Groetjes van Drikus en Ali
Ha Coline, tsjonge tsjonge wat andere wereld is het dan hier. Straks moet je weer helemaal "terugwennen".
Veel succes gewenst straks in het noorden.
Liefs van the young ones
Ha, meissie!!
Ik heb ondertussen van je ma begrepen dat het "echte" avontuur begonnen is. De busreis. Heb je naast een geit gezeten of was het misschien een kip? Pas je goed op jezelf daar in het noorden?
Knuffels van ons.
Asusu Yaa Coline, E ten sen?
Spannend, onderweg naar t Noorden dus!!! Leuk!
In het noorden spreken ze idd geen TWI, maar tijdens je rondreis is t wel leuk:)
Tippie, als je foto's wil maken op de markt, moet je t ff overleggen en hun gewoon 5 cent geven voor een foto ofzo, dan lukt het wel hoor..
Je eerste week klinkt erg positief, je bent volgens mij volop aan het genieten. Super! Ga zo door...
Zie wel dat je stoer bent;)