So, here we go again..
Een verhaaltje tussendoor, die misschien wat warriger en minder zakelijk zal zijn dan de vorige. Hoop dat jullie het alsnog kunnen waarderen iets te lezen van het Beltiger meisje dat haar gezin, familie en vriendje verliet om vrijwilligerswerk te gaan doen in het verre donkere Afrika.
Donker it is, te vaak zelfs. De stroom valt ongeveer viermaal wekelijks uit, vooral op de momenten dat ik de stroom het meest nodig heb: ‘s avonds, als de warmte in de slaapkamer ondragelijk wordt en je echt heel blij wordt van die enorme waaier aan je plafond (lees: je-weet-wel-golf-platen).
Gister en eergisteren was ik bijvoorbeeld OOK naar Bolga afgereisd, maar de eerste keer was het geld in de pinautomaat op :S en de tweede keer was de stroom er ineens weer eens af, en nee, dan werken ATM's ook hier niet. Zucht..
Ik geloof dat ik de weg de vorige keer al beschreven had, maar hier nogmaals een kleine beschrijving ;) Vandaag bijvoorbeeld stonden we weer langs de weg te smeken om een private car, een luxe wagen die mensen persoonlijk rijden en het niet erg vindeno m lifters op te pikken. Memuna echter was andere dingen aan het doen, en dus dacht men 1 persoon op te pikken. Je kunt immers prima met 4 personen achter in de auto zitten, zo goed en kwaad als dat gaat.. Maar voor Memuna was dan geen plaats, dus zij ging wel in de bak!! Oke, met 100 km per uur over de woldweg, achter in de laadbak van een 4x4 wagen? Ik zit thuis al te zeuren als iemand voorstelt dat we miss met zijn vieren achterin de auto kunnen zitten zodat er maar 1 persoon bob hoeft te zijn, maar nu kan ineens alles ;) Ik moet wel, haha. En ach, ik zat zo klem tussen de donkergekleurde medemensen, dat in het geval van een ongeluk we misschien allen veilig uit de auto zouden komen ;)
Memuna moest lijden, zoals Isac zou zeggen als hij met ons aan het pesten is ‘ someone must suffer!!' voordat hij een joker op gooit ;)Vooral bij de ieniemienie killing drempeltjes die midden in de ‘snelweg' zijn vormgegeven die enorm veel lijken op die vreselijke drempels in de centerparcsparken ging mevrouw een beetje de lucht in. Ik wilde niet graag ruilen. Liever zat ik tussen een aantal negers in met de airco (!) die in mijn gezicht blies.
Op de ‘snelweg' fietsen mensen, er lopen mensen langs om te venten en vooral om dingen op hun hoofd te dragen van a naar b, zoals water en voedsel dat ze net ergens (niemand weet waar of hoe) gekocht of gepakt hebben. Ook lopen er verschillende dieren. Net als op de weg naar Nabari.. Wanneer Melat en ik daar fietsen krijg ik altijd een kinderboerderijgevoel J Geiten, kippen, varkentjes ;) Erg leuk allemaal.. Tenzij ze niet aan de kant gaan, zoals ezels vaak niet doen.
Net zo leuk zijn de kindjes die allemaal enthousiast naar je zwaaien, waar dan ook. Blank zijn is geliefd. Wat nou discrimineren, dat kennen we niet. Wel kennen we positief discrimineren, zoals ikd at dan maar noem. Ik moet, zoals eerder genoemd, vooral in de schaduw staan om mijn witte kleur te behouden. Ik moet rusten en niet helpen met koken of schoonmaken. En ja, iedereen houdt van je om je witte kleur. Gister benadrukte de broer van MEmuna dat nog even: I think we would have beautiful children. Haha, ja dat denk ik niet ;)
Verder alles onder controle hier hoor.
Ik maak nog steeds iedere dag vanalles mee. Sommige dingen worden heel normaal, sommige dingen ook echt niet. Vooral de kakkerlakken wennen niet, maar zijn toch wat verminderd in aantal (of ik zie ze minder, dat ka nook, maar we houden gewoon het eerste voor ogen). Spinnen, muizen en hagedissen kan ik mee handelen, no problemo! De hitte went niet zo.. Gelukkig REGENDE het hier gisteren ook, ECHT GEWELDIG! Ik schreef het maandag, en daarna begon het dus toch.. Eindelijk, het stof van de bomen en het groen dat weer opleeft na de eerste regenbui dit jaar. Prima, ook voor de Nederlandse blanke, die snakte naar wat koelte!
Nou, de safari is dan bijna zover. ZIN IN. kijk er enorm naar uit, en Melat ook. Eventjes iets anders aan de kop, eventjes van de warmte weg en een duik in het zwembad nemen en eventjes de boel bespreken met de andere vrijwilligers!!
Groetjes aan iedereen!
Xx
Hey Co,
je schrijft erg prettig.. het "woldweg" verhaal vink grappig:) Er zijn veel dingen die ik herken, dat ze je zo interessant vinden en inderdaad alles en iedereen loopt over de weg en alles kann hihi.. erg vervelend van die kakkerlakken! maar daar zit dus nog geen verandering in? Ik wist nog dat ik mocht douchen met wanna-be hagedissen haha.. op een gegeven moment wen je er inderdaad aan!
Fijn dat het ook ff geregend heeft en hopelijk kun je a.s. weekend lekker afkoelen int zwembad!
Succes en veel plezier!!xx
Hey co,
Je moet echt schrijfster worden! Zelfs op het werk maak tijd om ff snel je verhalen te lezen. Echt super leuk.
Geniet ervan zolang het nog kan. Het is vast eerder voorbij dan je denkt!
Groetjes
Leuk verhaal Co, je schrijft zo makkelijk dat wanneer ik het lees ik direct al de plaatjes zie! haha.
Veel plezier op safari!
Hahaha Co, geweldig verhaal weer :) Veel plezier in het zwembad al vast!
Ha Coline,
Weer een mooi verhaal.vooral van de Woldweg.
Doe straks als je weer thuis bent maar niet zo,want dan wordt je arm aan bekeuringen.
Veel plezier op safari en in het zwembad.
Groetjes Drikus en Ali
hhmm.. het lijkt me eigenlijk wel lachen om in zo'n autootje te scheuren over een slechte weg.. ^^
grapje :P
xx
Mooi verhaal weer Coline.
Ik behoef niet te vragen of daar verkeersagenten zijn he?
Zoiets kun je je hier niet voorstellen.
Dus straks naar de olifanten en een zwembad.
Fijn dat je toch zovaak van je kunt laten horen. We genieten ervan. Groeten Opa en Oma
Iedere keer als ik je verhaal lees, moet ik grinniken. Vooral de voorbeelden die je gebruikt. "Centerparcsdrempeltjes"!
Maar dat je went aan dat ongedierte maak je mij niet wijs. Ik ken je langer als vandaag.
Ga lekker op safari en geniet van de dieren waar wij aan denken als we het over Afrika hebben.
Knuffel van ons.
Haha, GE-WE-LD-IG verhaal weer ! Als ik al die kakkerlakken zou zien was ik allang gillend weggerend ! :S Trouwens ik denk niet dat Kasper er zo blij mee is als je duo-penotti kinderen met die kerel krijgt. ;p
xxxxxxxxx
Dat weet ik wel zeker ja.... haha
He Coline.
Wat een verhaal weer.
Je ziet het zo voor je!!!
Geniet maar van de safari en schiet maar veeeeeel foto's.
Groetjes van Janny , Harm en Robbin
Wat hebben wij hier toch een luxe he?! Ik kan dus wel opstellen dat we de eerste weken naar jouw terugkomst geen geklaag horen over warmte, krapte, ver sjouwen, etc,etc.... hahaha
Fijn weekend in the wild of Africa!
Hey meid,
Ook nog ff een reactie van mij. Mooi verhaal weer! Gek dat sommige dingen zo wennen, terwijl het zo 'vreemd' is. Het blijft indrukwekkend om te lezen over je belevenissen daar aan de andere kant van de wereld.
Mis je!
Weer erg leuk om te lezen maar ik sluit mij aan bij de vorige schrijfster. Ik mis jou ook, het is ergggggg stil zonder jou. Ik tel ook echt de weken af tot jouw terugkomst maar desalniettemin: NOG HEEL VEEL PLEZIER!!
Liefs Roelof en Jetty
weer leuk om wat van je te lezen, coline.
groeten marrie en geert
ik vind je verhalen erg leuk om te lezen, ik kan me er bijna een beetje in verplaatsen. Ik heb mee gekregen dat je inmiddels tussen de krokodillen hebt gepeddeld dat is wel heel iets anders dan op 't wiede. En dat je wel erg dicht bij een olifant hebt gestaan, die zijn toch veel groter dan de kakkerlakjes!!!
Groetjes en nog veel plezier Margre'