ColinevdBelt.reismee.nl

Aandacht voor twee nieuwe projecten!

Dames en heren, graag uw aandacht,

binnenkort verschijnt op www.1percentclub.nl een nieuw project.

Dit project betreft het dorp waar ik in februari 2012 ben terecht gekomen, het dorp waarin het weeshuis Nabari Child Care Home gevestigd is.

Het project betreft de aanleg van een waterpomp, van hetzelfde soort als inmiddels met succes is geplaatst bij het weeshuis. De pomp bij het weeshuis kan met gemak 100 personen dienen, echter, het dorp Nabari bestaat uit zo'n 250 mensen en dus is een waterpomp voor de bevolking meer dan gewenst.

Op de aangegeven site kun je duurzame en vooruitstrevende kleinschalige projecten vinden, waar je wat overgebleven geld (in crisistijd) aan kunt doneren. De meeste projecteigenaren gaan op eigen houtje naar het land toe om het doel te bereiken, als het geld ingezameld is.

Aukje (bij jullie misschien nog bekend, deoprichtster van HZS-Afrika) reist volgend jaar af naar Ghana en zal dan het ingezamelde geld meenemen en goed besteden.

De daadwerkelijke link naar dit project volgt.

Daarnaast wil ik alvast aandacht vragen voor een toekomstig project in Azie. Roelien Klaver en ik plannen een reis naar Sri Lanka om ons daar in te zetten voor een goed doel. De reis is nog niet geboekt en het project nog niet gekozen, dus meer informatie volgt.

Sri Lanka is een eiland dat naast India ligt, en zo'n 1/4 (23%) van de bevolking leeft onder de armoedegrens. In vergelijking met Ghana: in Ghana leeft 29% van de bevolking onder de armoedegrens. In Sri Lanka woedde vanaf de jaren 80 een burgeroorlog tussen de Tamiltijgerss en de regering. Het Sri Lankaanse leger zette hen stop in 2009. Sindsdien is het land vele malen veiliger (we zullen Noord- en Oost Sri Lanka wel een beetje vermijden :P).

Hopelijk kan ik ook nu weer zoveel steun verwachten van iedereen als de vorige keer!

belinda

Zozo je hebt de smaak te pakken hè? Hoelang gaan jullie? Leuk man. Veel plezier met de voorbereidingen.

Wieke Klaver

Super hoor dat jullie dit gaan doen. Jullie kunnen op onze steun rekenen.

Kevin - Travel Active

Dag dames,