Ja hoor.. Ze gaat ECHT! Ghana: here I come!
Voorbereidingen
Halverwege november werd bekend dat ik in februari naar Ghana zou gaan vertrekken om daar vrijwilligerswerk te doen! Sommige mensen zijn enthousiast, sommige mensen twijfelen of ik daadwerkelijk heen ga en sommige mensen vinden het toch niet zo'n gezellig idee (ik zal geen namen noemen

Maar ik ga! En vanaf november gebeurt er dus van alles!
Travel Active werd ingeschakeld. Formulieren werden ingevuld. Reisdocumenten werden verzameld. Mijn vakantiemaatje werd gezocht en gevonden

Vervolgens zijn een aantal partijen benaderd eneen aantal mensen naar mij toegekomenom geld te doneren. In de periode van november tot februari is zo'n 5000 euroverzameld. Een enorm bedrag! Waarmee goed werk gedaan kan worden! (BEDANKT!) (álle geld dat namelijk terecht is gekomen op de geopende rekening (via via of direct) zal namelijk besteed worden binnen Nabari, en dus niet aan mijn reis- en verblijfskosten oid tenzij door jullie anders is aangegeven!)
In december en januari heb ik een aantal vaccinaties op mogen halen (gelukkig samen met Roelien: gedeelde smart is immers halve smart). Vaccinaties tegen Hepatitis A en B, Buiktyfus, Gele koorts, Difterie, Tetanus en Polio en Meningocokken zijn ingespoten. Malariapillen werden besteld: alles om ziektes te voorkomen..
In januari kreeg ik officieel toestemming om naar Ghana te reizen, nadat twee maal een bezoekje gebracht was aan the Ambassy of Ghana. Resultaat? Een gigantisch mooie sticker in mijn paspoort (trots!).
Ook al weet ik zeker dat ik iedereen (Kasper, papa en mama, mijn zusjes (ja, jullie ook

De reisplanning
Ik vertrek naar Ghana op zondag 5 februari 2012. Mijn vliegtuig vertrekt om 11:55 uur met British Airways (vluchtnummer BA431).
Mijn eerste stop is in Londen, op Heathrow Airport. Om 12:20 stap ik uit Terminal 5 om vervolgens een poosje te wachten.
Vervolgens vertrek ik naar Accra (Ghana) om 14.25 uur. Dan mag ik 6 uur en 40 minuten vliegen (met British Airways, vluchtnummer BA81), voordat ik aankom op Kokota Airport (het vliegveld van Accra) om 21:05 uur.
De eerste vijf dagen zal ik verblijven in het Pink Hostel in Accra. Hier vindt de oriëntatieweek plaats, waar ik het een en anderzalleren over de cultuur, taal en gebruiken van Ghana. Hier ontmoet ik 2 Nederlandse vrouwen en mensen uit andere Europese landen die ook vrijwilligerswerk gaan doen in Ghana.
Ik vertrek op vrijdag of zaterdagochtend vroeg naar het Noorden van Ghana, richting Tamalee. Vanuit Tamalee reizen we door naar het gastgezin (adres volgt). Deze reis duurt zo'n8 tot 14 uur.
Het weeshuis, Nabari Child Care, is gevestigd in Nabari. Drie kwartier fietsen..
Vanaf week 2 (12 februari) zal ik hier veel tijd doorbrengen. Ik zal de kinderen leren kennen, met ze spelen en ze aandacht schenken. Daarnaast start ik een project dat langdurig waarde zal toevoegen aan het leven van deze kinderen. In het kader van hygiëne en het voorkomen van ziekten is de bouw van een w.c.(-blok/-unit) noodzakelijk. De bouw hiervan wordt gefinancieerd door alle geld dat (dankzij velen van jullie) op de speciaal hiervoor geopende rekening gestort is. Omdat ik maar 4 weken ‘op locatie' ben is het een en ander voorbereid betreffende aannemers en dergelijke. Hopelijk worden alle doelen behaald binnen deze 4 weekjes (ik heb namelijk toch het gevoel dat Afrikanen niet zo heeeeel hard werken, of zou ik dat helemaal mis hebben?).
De 4 weken dat ik bij Nabari ben breng ik waarschijnlijk zoveel mogelijk tijd door met de kinderen. Omdat de bouw van de w.c. zo'n 3000 euro gaat kosten (ik hou rekening met 3500), blijft er nog een groot bedrag over om aan andere belangrijke dingen te besteden. De kans is groot dat er in ieder geval geld besteed gaat worden aan voedsel. Daarnaast kan eventueel schoeisel aangeschaft worden. Dit is allemaal natuurlijk nu nog niet zeker, maar zodra er nieuws onder de zon is zal ik proberen jullie daarvan zo snel mogelijk op de hoogte te stellen!!
De kans bestaat dat er ieder weekend een verhaal zal verschijnen op mijn reismee pagina. Ik denk namelijk (afgaande op verhalen van andere vrijwilligers) als het mogelijk isieder weekend een bezoek te gaan brengen aan Tamalee (daar is internet!)
Op 11 of 12 maart ga ik terug naar Accra. Op 12 maart om 21:00 uur zal Roelien Klaver daar aankomen omvervolgens twee weken lang met het land te gaan verkennen.
Op 26 maart om 22:45 (British Airways BA78) stijgen wij (als alles goed gaat) op, om weer huiswaarts te keren.
Op dinsdagochtend 27 maart komen we om 6:25 uur op Heathrow aan. Om 8:30 uur vertrekken we (British Airways BA430) richting Nederland, waar we (als alles goed gaat!) aankomen om 10:40 uur.
Ik hoop dat ik iedereen die ik dan zo langheb moeten missen snel weer kan zien en spreken!
Hahahaha ik hoop ook dat wij ooit weer opstijgen.... :p en als alles goed gaat ook weer landen.
Ik heb er alle vertrouwen in Coline!!
tof dat je nu al even uitgebreid hebt geschreven wat de planning is! Het is erg leuk om het zo dichtbij mee te mogen maken en (een beetje) met jou mee te mogen beleven! Nog veel succes met de voorbereidingen!!xx
Leuk om te leze Co, je hebt er goed over nagedacht. Hopen dat het overstappen net zo voorspoedig verloopt als op papier, haha. Echt gaaf dat je zo veel geld hebt opgehaald en dat je er zoveel mee kan betekenen!! Fijn dat er eerst nog een intro is, kun je nog wat aclûh ûh matiseruh...
Klinkt tot in de puntjes geregeld! Hopelijk gaat de uitvoering net zo soepeltjes als de voorbereiding ;) Aan jou zal het idd niet liggen! Liefs
Het is erg leuk om te lezen hoe enthousiast je bent! Het komt vast allemaal goed, gezien de grondige voorbereidingen;). Alvast veel plezier
Je hebt het geweldig geregeld. Heel veel succes gewenst met alles wat jij nog meer moet regelen.
Liefs Jetty
t serieuze aftellen is echt begonnnen nu he....
Ondanks dat ik er wel tegenop kan zien ben ik nog steeds wel heel erg trots op jou!!!
En zoals hierboven ook al velen is opgevallen ontbreekt het niet aan jouw enthousiasme.
kus kus
Co, echt gaaf om te lezen allemaal!! dit gaat echt een hele belevenis voor je worden! echt respect dat je dit avontuur aan gaat!:D Succes nog met je verdere voorbereidingen Liefss
Leuk om te lezen wat je daar allemaal gaat doen Co, klinkt allemaal heel spannend, maar het gaat vast en zeker een hele bijzondere ervaring worden;) Good luck nog met de laatste voorbereidingen!
Xx
Het komt nu echt heel dichtbij zeg! Maar zo te lezen ben je er goed op voorbereid en leef je er helemaal naar toe. Succes met de laatste loodjes!